Concert de colinde „Hristos se naște măriți-L” la Caransebeș

Duminică, 14 decembrie, în Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș s-a desfăşurat concertul de colinde „Hristos se naște, măriți-L!”, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, şi pr. Darius Herea. La eveniment a participat Presfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de membrii Permanenței Consiliului eparhial. Pe lângă coruri din Episcopia Caransebeșului au încântat auditoriul și membrii Corului „Anastasis” al Catedralei episcopale „Sfântul Nicolae” din Deva.

Din Caransebeș au urcat pe soleea Catedralei episcopale: Corul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”, Corul Catedralei „Învierea Domnului”, Corul „Tibiscum” al Secției de Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, iar în încheiere a colindat Corul Episcopiei Caransebeșului. Spectacolul s-a bucurat de un numeros auditoriu format din mulți credincioși și preoți din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

„Ne-am bucurat să vedem foarte mulți credincioși în catedrala noastră, credincioși dornici să asculte colindul sfânt și bun. Mesajul adus de colindători este prelungirea vestei celei bune, adusă în urmă cu 2000 de ani de îngerii și păstorii, care colindau împreună zicând «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!»”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

„Minunatul colind, păstrat cu sfințenie în comunitățile noastre, este ceea ce individualizează ortodoxia românească în ansamblul ortodoxiei universale. Având în vedere aceste considerente, Episcopia Caransebeșului a organizat și în acest an concertul de colinde, cu nădejdea că cei tineri vor învăța să ducă mai departe minunatul colind românesc, iar cei mai înaintați în vârstă și în viața duhovnicească se vor bucura de duhul pe care îl aduce colindul”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Prin susținerea concertului de colinde „Hristos se naște, măriți-L!” din Catedrala episcopală, se deschide șirul de concerte, organizate în Episcopia Caransebeșului, cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului.

„Am participat cu bucurie la invitația Preasfințitului Părinte Lucian la acest minunat concert de colinde. Marea bucurie de astăzi a fost întregită și prin participarea formației noastre corale la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala episcopală din Caransebeș, la care am dat răspunsurile liturgice și am cântat un recital de colinde”, a precizat Dorin Kladni, dirijorul Corului Catedralei episcopale din Deva. În perioada următoare se organizează mai multe concerte de colinde, atât în Caransebeș, cât și în celelalte orașe ale eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente