Concert de colinde al Corului Psalmodia Varadiensis din Oradea, la Micherechi (Ungaria)

Miercuri, 14 decembrie 2011, în organizarea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și a Consiliului Local al Primăriei din Micherechi, la Căminul Cultural din localitate a avut loc un concert de colinde tradiționale românești, oferit de Corul „Psalmodia Varadiensis” al Facultății de Teologie Ortodoxe „Vasile Coman” din Oradea, condus de Conf. Univ. Dr. Mihai Brie, profesorul de muzică al acestei facultăți, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Sosit la Micherechi cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie al Oradiei, corul „Psalmodia Varadiensis” a prezentat spectatorilor un minunat concert de colinde românești, impresionând prin calitatea interpretării și frumusețea mesajului transmis.

Evenimentul a avut loc în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, a Părintelui Paroh Ioan Bun, a tuturor elevilor de la Școala Generală Românească din Micherechi (clasele I-VIII), a profesorilor acestora și a altor invitați.

Prezent la românii din Ungaria cu numeroase ocazii (hramurile Catedralei Episcopale din Giula, ale Așezământului Românesc din Budapesta, la sărbătorile altor biserici și instituții românești, între care se numără și Institutul Cultural Român din Budapesta), Corul „Psalmodia Varadiensis” a poposit de această dată la Micherechi, cu un concert de colinde, care a constituit un dar de suflet oferit de renumitul cor orădean tinerilor și credincioșilor din Micherechi, în pragul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului.

În aceiași seară, corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea și-a continuat misiunea de a aduce colindul românesc în sufletul românilor prin concertul oferit și la Filarmonica de Stat din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente