Concert de cântări religioase

Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, cartier Gheorghieni, păstorită de părintele Nicolae Buda, i-a avut ca invitați de onoare pe membrii corului de copii din Parohia din Ieud, județul Maramureș, care au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie și au susținut un mic concert de cântece religioase și patriotice, prilej cu care au umplut de emoție inimile credincioșilor prezenți la biserică, informează „Ziarul Lumina”.

Părintele Dinu Horațiu Brici a înființat acest cor în 2009 și, după șase luni de muncă, această împreună lucrare a dat roade: s-a născut un valoros cor de copii, care s-a făcut repede cunoscut. De atunci, a fost invitat de multe parohii din țară și din străinătate și a lansat CD-uri cu pricesne, cântece patriotice și colinde. Peste tot, ca și de această dată, ei strălucesc și impresionează prin autenticitatea costumelor populare, dar mai ales prin căldura și acuratețea vocilor lor de copii, fiind totodată păstrătorii credinței și portului strămoșesc.

Prima impresie a fost copleșitoare: prin acești copii între șapte și 16 ani, o părticică din satul maramureșean a coborât parcă din istorie, mai întâi în curtea bisericii clujene: în jur de 50 de copii înfloreau aerul dimineții de vară cu fețele lor vesele, încadrate de năfrămuțele albe cu flori mici, frumos legate la spate, ridicate ușor pe creștet peste părul strâns cuminte sub ele, cu cămășuțele albe, cu fodri bogați și spumoși, înveselite de zadiile învrâstate cu galben și negru, prinse în talie cu brâul pe care se încrucișează aceleași culori; opincile, legate pe picior cu panglici negre, peste ciorapii albi cu grijă împletiți de mămici, bunici sau străbunici, uneau parcă toate potecile dintre casele și bisericile noastre din toate timpurile și din toate locurile.

Din fața Sfântului Altar, cu siguranță, cu eleganță și emoție, au cântat și au trăit Sfânta Liturghie și au transmis tuturor credincioșilor bucurie mare în priviri și în inimi, acolo devenind fiecare copilul de altădată, în al cărui suflet curat, coboară la ceas de taină Mântuitorul.

Ei au adus în sufletele oamenilor pacea, așezarea și buna rânduială de odinioară. Și parcă îngeri coborâseră din cele de Sus, înveșmântați în straie populare, atingând cu aripi de cânt inimile adunate laolaltă să dea slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Comentarii Facebook


Știri recente