Concert caritabil pentru susținerea copiilor cu dizabilități multiple și severe din Alba Iulia

Orchestra Medicilor din București susține astăzi, 3 aprilie 2014, un concert caritabil la Alba Iulia pentru micuții din Așezămintele sociale „Sfânta Ana” și „Sfânta Maria” din Alba Iulia. Evenimentul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 19.00 și este organizat de Primăria municipiului Alba Iulia în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba. Intrarea la concert este liberă.

Orchestra Medicilor din București a fost înființată în anul 1954, inițiatorul și fondatorul acesteia fiind doctorul Ermil Nichifor. În această seară, solista Cristina Anghelescu împreună cu Orchestra Medicilor din București, dirijată de Iosif Ion Prunner îi vor încânta pe albaiulieni cu Mica Serenadă a lui Mozart și Anotimpurile lui Vivaldi. Pe lângă actul de caritate, acest eveniment celebrează una dintre cele mai nobile profesii cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

În cadrul așezămintelor sociale „Sfânta Ana” și „Sfânta Maria” sunt ocrotiți 30 de copii cu dizabilități multiple și severe, cu vârste cuprinse între 2 luni și 18 ani. Aceștia primesc hrană și îmbrăcăminte și beneficiază de asistență medicală și terapie specială.

Casele de tip familial Sfânta Ana și Sfânta Maria din Alba Iulia au fost înființate în anul 2006 în urma unui proiect derulat de Fundația Hope and Homes for Children din Baia Mare în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Din vara anului 2012 cele două case de tip familial au fost preluate de Filantropia Ortodoxă Totoi, filială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În prezent, cele două așezăminte sociale funcționează în cadrul unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Totoi, Consiliul Județean Alba și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente