Concert caritabil, organizat de Asociația Vasiliada

Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, a organizat miercuri, 4 decembrie 2013, cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Evenimentul a fost găzduit de Sala Mare a Teatrului Național „Marin Sorescu” și s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Alături de Paula Seling, pe scenă au urcat și Ducu Bertzi, Grupul Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei mitropolitane din Craiova și Corul „Anghelos”, format din elevi cu deficiențe de auz și vorbire de la Școala Specială „Sfântul Vasile” din Craiova, care au transpus în limbaj mimico-gestual o parte din colindele interpretate de Paula Seling. Concertul a fost deschis prin cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, care a vorbit celor peste 600 de spectatori despre semnificația sărbătorii Nașterii Domnului și a felicitat demersul organizatorilor.

„În fiecare an, așteptăm cu nerăbdare și cu emoție religioasă sărbătoarea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Trăim aceste emoții sfinte, indiferent de vârsta pe care o avem. Găsim de fiecare dată în sufletul nostru aceleași sentimente de copil care așteaptă cu bucurie o sărbătoare permanent bogată în simțăminte și în taine cerești. Este cu adevărat Taina mântuirii noastre. Mântuitorul nostru Iisus Hristos se întrupează, se face Om, pentru mântuirea noastră. El vine pentru ca noi să putem să devenim copii ai lui Dumnezeu, să ne unim cu Dumnezeu, să trăim viața fericită, și toate acestea le face pentru că ne iubește, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

„Asociația Vasiliada este ca o rază de lumină pentru oameni „

Într-un interviu acordat Biroului de presă al Arhiepiscopiei Craiovei, Paula Seling vorbește despre bucuria pe care o trăiește în fiecare an, când reușește să aducă un dar, prin colindele sale, atât celor prezenți la concerte, cât și persoanelor cu dizabilități, beneficiari ai Asociației Vasiliada, către care se îndreaptă fondurile obținute în urma acestor evenimente caritabile.

„Asociația Vasiliada este ca o rază de lumină pentru foarte mulți oameni care nu știu cum să depășească greutățile vieții acesteia. Sunt foarte mulți copii și oameni în vârstă care nu au un ajutor și cărora Asociația Vasiliada le oferă sprijinul de care au nevoie. Personal cunosc astfel de cazuri. Privesc existența Asociației Vasiliada ca o mână a lui Dumnezeu, unul dintre mijloacele prin care Dumnezeu face minuni aici, în lumea noastră, ca o iubire foarte mare pentru oameni. Voi participa cu siguranță la aceste concerte în fiecare an, și pe viitor, pentru că spectacolul „ColinDar” a devenit deja o tradiție”, a declarat Paula Seling.

Fondurile obținute în urma acestui eveniment vor fi orientate către Programul de sprijin pentru tinerii cu dizabilități, implementat de Asociația Vasiliada. Fondurile obținute în urma acestui eveniment vor fi orientate către Programul de sprijin pentru tinerii cu dizabilități, implementat de Asociația Vasiliada.

„ColinDAR cu Paula Seling este evenimentul care reunește într-un frumos gest filantropic sute de craioveni și artiști consacrați. Suntem onorați ca doamna Paula Seling ne susține în acest demers, ajungând astfel ca anul acesta să putem organiza cea de-a VII-a ediție a concertului caritabil în beneficiul tinerilor cu dizabilități”, a declarat părintele Adrian Stanulica, președintele Asociației Vasiliada. Parteneri la acest eveniment sunt Studioul Teritorial TVR Craiova, Radio Kiss FM și Radio România Oltenia – Craiova, Librarie.net, Floraria Iris, Cofetaria Vivien.

Comentarii Facebook


Știri recente