Concert caritabil la Timişoara

Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Pro Philharmonia au organizat joi, 10 martie 2016, în sala ,,Capitol” a Filarmonicii din Timișoara, un concert caritabil, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din municipiu. Această acțiune caritabilă are drept obiectiv ajutorarea unei tinere olimpice, ce are nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă pe creier într-o clinică de specialitate din străinătate, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La eveniment au fost prezenţi: părintele Ionel Popescu, vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, dl. Ioan Coriolan Gârboni, directorul general al Filarmonicii Banatul și o mulțime de oameni inimoși care, prin achiziționarea biletului, au făcut o donație pentru acest caz umanitar, demonstrând că solidaritatea și compasiunea nu fac parte doar dintr-un glosar de lingvistică.

Solidaritatea parohiilor timișorene

La recomandarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, parohiile timișorene s-au raliat la acest demers caritabil, susținând inițiativa de colectare de fonduri.

„Cazul tinerei elevei Carina Udriște ne-a sensibilizat și pe noi, preoți și credincioși deopotrivă. Aflând că această tânără se află într-o situație de viață și de moarte, Arhiepiscopia Timișoarei, cu implicarea directă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Ioan, a demarat o amplă acțiune caritabilă, de colectare de fonduri, necesară susținerii complicatei operații. Printr-o dăruire pilduitoare, preoții și credincioșii parohiilor noastre timișorene, au reușit să adune, într-un timp record, suma de 40000 de lei, sumă ce a fost pusă la dispoziția familiei. În felul acesta se arată că oamenii Bisericii nu sunt insensibili la suferința umană și că, printr-o mobilizare cu adevărat exemplară, se pot realiza lucruri extrem de necesare pentru salvarea unei vieți”, a menționat părintele Ionel Popescu.

În semn de mulțumire și recunoștință pentru implicarea Arhiepiscopiei Timișoarei și a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în acest proiect de ajutorare, Corul ,,Ion Românu” al Filarmonicii din Timișoara, dirijat de maestrul Iosif Todea, a interpretat, în debutul evenimentului, rugăciunea „Tatăl nostru”.

***

Carina Andreea Udriște este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, o tânără instrumentistă distinsă cu numeroase diplome, premii naţionale şi internaţionale în cadrul unor concursuri la care s-a făcut remarcată prin recitalurile sale la flaut. Eminenta elevă este olimpică la flaut, matematică și religie. Anul trecut a obținut locul întâi la etapa județeană a Olimpiadei de religie, reprezentând județul Timiș la etapa națională.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…