Concert caritabil la Pitești

Duminică 22 decembrie, începând cu orele 18.00, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, a organizat concertul caritabil „Hristos se naște „. Evenimentul s-a desfășurat în Casa Sindicatelor din municipiul Pitești cu binecuvântarea și prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, potrivit eparhiaargesului.ro.

În cadrul acestui concert extraordinar peste 1000 de spectatori au avut ocazia să urmărească un program deosebit realizat de marele interpret Nicoale Furdui Iancu și Corala Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului aflată sub bagheta dirijorului Pr. Lect. Univ. Dr. Gheorghe Neacșu. La eveniment au participat oficialități din instituțiile administrative și centrale ale județului Argeș, dar și domnul Andrei Gerea, ministrul Economiei.

Concertul a fost deschis de Sturzeanu David din parohia Corbi, care a interpretat un colind tradițional. A urmat un program realizat de corala Eparhiei Argeșului și Muscelului împreună cu Nicolae Furdui Iancu și formația Crai Nou. În partea finală marele interpret al folclorului românesc a oferit publicului un dar deosebit prezentând un scurt program de cântece patriotice.

O parte din copii aflați în centrele de plasament ale municipiului Pitești au primit din partea Chiriarhului Eparhiei diferite cadouri. Concertul realizat în această seară la Pitești este o încununare a evenimentelor importante organizate în cursul anului 2013 de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Toate proiectele au avut la bază binecuvântarea și inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, fiind coordonate prin implicarea directă a părintelui consilier Arhid. Caliopie Cristian Ichim. Scopul organizării acestui eveniment deosebit a fost acela de a se aduce înaintea argeșenilor și muscelenilor o parte din prețiosul tezaur al colindelor românești, prezentat într-o formă inedită.

Comentarii Facebook


Știri recente