Concert caritabil la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a României a găzduit joi, 12 decembrie, cea de-a treia ediție a Concertului caritabil „După datini colindăm!”. Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru sprijinirea și adăpostirea celor 35 de copii și 10 mame aflați în grija Așezământului social „Patriarhul Justinian Marina” din Capitală, informează „Ziarul Lumina”.

Motivați de succesul edițiilor anterioare ale concertului și îndemnați de dorința de a plini lipsurile victimelor violenței domestice și ale copiilor din familii cu risc social, monoparentale și dezorganizate, tinerii inimoși din Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) au organizat și în acest an concertul caritabil. Pe baza donațiilor numeroșilor spectatori care au umplut Aula Bibliotecii Naționale a României, vor fi achiziționate haine, încălțăminte, produse de igienă personală, rechizite, produse alimentare și dulciuri pentru cei mici, ce vor fi dăruite Așezământului social „Patriarhul Justinian Marina” din cadrul Asociației „Diaconia” a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Potrivit lui Petru Deaconu, președintele Asociației Studenților Teologi Ortodocși, au fost strânse donații în valoare de 16.200 lei.

Concertul caritabil „După datini colindăm!” a fost susținut de Corul „Cantus Domini” al Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), dirijat de arhid. Ștefan Constantin Răzvan, de Grupul psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, dirijat de arhid. Mihail Bucă, și de Corul „Te Deum Laudamus”, dirijat de pr. lect. Zaharia Matei.

La finalul concertului de colinde din sala generoasă a Bibliotecii Naționale, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a vorbit despre rolul duhovnicesc al colindelor tradiționale românești, dar și despre semnificația sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că bunătatea trebuie să fie manifestată nu numai în aceste zile ce preced praznicul Nașterii Domnului, ci în fiecare clipă a anului și a vieții noastre. „Sunt mulți copii care fie nu au avut această șansă, fie au refuzat-o, preferând să rămână în afara instituțiilor care le oferă găzduire, descurcându-se pe străzi în condiții inimaginabile. Orfanilor, oamenilor singuri, necăjiți și bolnavi le trebuie haine, o masă caldă, dragostea semenilor nu doar o singură dată pe an, ci în fiecare zi. Măcar acum, când trăim sub imperiul apropiatei sărbători a venirii în lume a Mântuitorului Iisus Hristos ca expresie a iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu pentru om, să ne arătăm și noi, ca răspuns la această iubire dumnezeiască, generozitatea sufletelor noastre. După această perioadă, de fiecare dată când ne este la îndemână sau când întâlnim un om care are nevoie de ajutorul nostru material sau sufletesc, să întindem o mână de ajutor, pentru că mâna pe care o întindem noi este mâna nevăzută a Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a subliniat PS Varlaam Ploieșteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente