Comuniune liturgică la Mănăstirea Cozia. Arhiepiscopul Râmnicului s-a rugat împreună cu Episcopul Spaniei și Portugaliei în așezământul vâlcean

IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit duminica aceasta la Mănăstirea Cozia împreună cu PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Ceremonialul liturgic a fost oficiat la altarul de vară al mănăstirii, în prezența obștii monahale și a numeroși credincioși din țară și din străinătate, informează site-ul Eparhiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, PS Timotei a explicat că Fecioara Maria este Mama Arhiereului Veșnic și de aceea a devenit și Mama duhovnicească a tuturor slujitorilor Mântuitorului Hristos: a monahilor și monahiilor, a familiilor creștine și a tuturor celor care îi urmează Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în pilda sa de permanentă smerenie și ascultare.

Dovadă a preacinstirii Maicii Domnului în mănăstirile ortodoxe încă din vechime, rămâne „Imnul Acatist” pictat în pronaosul Mănăstirii Cozia în secolul al XIV-lea, dar și numeroasele biserici care i-au fost închinate în aceeași perioadă, a adăugat ierarhul.

Episcopul Spaniei și Portugaliei a mai spus că Săvârșirea sfintelor slujbe în mod neîntrerupt la Mănăstirea Cozia vreme de peste șase secole alcătuiește istoria nevoințelor viețuitorilor cu trăire sfântă. Aceștia au îndrumat duhovnicește viețuitori de mănăstiri și credincioși care veneau din toate spațiile locuite de români pentru a primi sfat sau pentru a se pregăti în școlile care au fost organizate aici.

Credincioșii prezenți au primit la final binecuvântarea celor doi arhierei.

Comentarii Facebook


Știri recente