Comuniune liturgică în Parohia Gura Văii-Bârsănești

În Duminica a V-a după Rusalii, IPS Ioachim a slujit Sfânta Liturghie în parohia Gura Văii-Bârsănești din Protopopiatul Onești, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Majoritatea credincioşilor prezenţi, care s-au rugat împreună cu ierarhul lor, au venit îmbrăcaţi în costume populare. Prezența ierarhului a fost motivată de faptul că a fost resfințit lăcașul de cult, după ce au fost efectuate aici multiple lucrări de înfrumusețare.

În cuvântul rostit imediat după resfințirea bisericii parohiale din această comunitate de credință, ierarhul a amintit despre acest loc unde şi-a început misiunea în calitate de Arhiereu vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Aici am început activitatea mea sacerdotală, în calitate de ierarh al Bisericii Ortodoxe Române săvârșind prima sfințire ca Arhiereu. Astăzi, aici, este o revenire sau o anamneză a ceea ce s-a făcut oarecând și mă bucur nespus că biserica aceasta a rămas tot atât de strălucitoare, fiind împodobită și îmbrăcată în haine luminate așa cum un suflet curat se îmbracă în haina botezului fiind umbrit de Duhul Sfânt.

Preotul paroh Gabriel Drug Grecu, pentru meritele deosebite alături de bunii săi enoriași, a primit la finalul Sfintei Liturghii distincția onorifică de Iconom Stavrofor. Parohul, în semn de prețuire și aleasă cinstire, a oferit Părintelui Arhiepiscop Ioachim o icoană pictată pe lemn cu chipul Maicii Domnului.

La final, au fost împărțite pachete cu alimente pentru credincioșii prezenți la acest eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente