Comuniune liturgică în Eparhia Sălajului. PS Petroniu a vorbit despre calitatea de Apostol a Sfântului Constantin cel Mare

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a slujit în ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena în Parohia Recea Mare, protopopiatul Șimleu Silvaniei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La Sfânta Liturghie din 21 mai 2017 au slujit împreună cu ierarhul: Pr. Paroh Mihai Dobocan, Consilier cultural al Episcopiei Sălajului, protoiereiii celor trei protopopiate din Eparhie și alți clerici.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Sălajului a hirotonit preot pe diaconul Cristian-Gabriel Popa, pe seama Parohiei Jac, din Protopopiatul Zalău.

În cuvântul rostit, PS Petroniu a evidențiat activitatea de misionar și virtuțile Sfântului Împăratul Constantin.

După ce a murit, în anul 337, Constantin cel Mare a fost declarat sfânt de creștini și zeu de păgâni. Acest lucru arată faptul că a fost un bun diplomat, deoarece a știut să împace creștinii cu păgânii, pentru a putea răspândi creștinismul în Imperiul Roman, a spus Preasfinția Sa.

Datorită Împăratului Constantin, care a legiferat creștinismul, o lume întreagă a aflat învățătura sfântă a Domnului Hristos, de aceea este cinstit împreună cu Sfinții Apostoli, a adăugat ierarhul.

Părintele Mihai Dobocan, parohul comunității, a aniversat în această zi unsprezece ani de la primirea hirotoniei.

Piatra de temelie a Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Recea Mare a fost sfințită în anul 2002, iar prima slujbă a fost oficiată în 2015.

Motivul pentru care a fost ridicată noua biserică în localitate a fost dat de faptul că vechiul locaș de cult era amplasat pe un teren care a devenit instabil, astfel încât rezistența clădirii era pusă în pericol.

Comentarii Facebook


Știri recente