Comuniune duhovnicească și artistică la Biserica Ortodoxă Română din Viena

Centrul Religios-Cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena a organizat sâmbătă, 27 noiembrie, o seară culturală, în cadrul căreia a fost prezentată expoziția „Bucuria realului în formă și culoare”, tablouri care reprezintă diferite teme și care au fost pictate de câțiva credincioși ai parohiei ( Dr. Bogdan Mirela, Bordeianu Gabriela, Dr. Braneti Aurelia, Croitoru Emilian, Rogojanu Radu, Schuller Paula, Ștefan Adriana, Toma Victor) sub îndrumarea domnului Profesor Mag. Ioan Buliga, cel care a pictat iconostasul bisericii ortodoxe române din acest loc. De asemenea, au fost prezentate și goblenuri lucrate de doamna preoteasă Domnica Dura.

După slujba Vecerniei, expoziția a fost deschisă de Pr. Paroh Dr. Nicolae Dura, care a arătat legătura dintre cultură și cult, a felicitat preocupările acestor enoriași și a salutat prezența numeroșilor oaspeți români și austrieci. În cuvântul rostit la început, Profesorul Ioan Buliga și-a exprimat bucuria de a lucra cu persoane din diferite domenii profesionale, dar care, în timpul liber, s-au decis să caute bucuria în artele frumoase. Cadrul cultural a fost înfrumusețat printr-un concert ținut de către Nicoleta Radu (sopran), Zoltan Nagy (bass-bariton) și Lorelei Petrescu (pian), cântăreți ai Operei din Viena, după cum ne informează Pr. Emanuel Nuțu.

Bucuria primită prin vedere a fost desăvârșită de bucuria venită prin auz, deoarece astăzi, 28 noiembrie, răspunsurile au fost date de corul SYMBOL, condus de Diac. Prof. Jean Lupu din București.

Corul a participat la Concursul Coral Internațional „Franz Schubert” din Viena, unde au câștigat premiul de aur la categoria coruri de copii și premiul de argint la categoria de muzică sacră, unde participarea a fost mai numeroasă. Corul SYMBOL a fost singurul cor din Romania, la acest concurs participând coruri de pe trei continente: Europa, Asia și America latină.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a săvârșit un Te-Deum cu prilejul zilei naționale a României, de față fiind și Excelența Sa, doamna Silvia Davidoiu, Ambasadorul României la Viena. Corul SYMBOL a susținut și un concert de colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente