Comunitatea românească din Valdemoro a participat la sărbătoarea oraşului

Comunitatea românească din Valdemoro a participat în perioada 3‑7 mai la sărbătoarea oraşului spaniol, prezentând o serie de tradiții culturale și gastronomice românești.

La invitația autorităților publice, românii au participat la manifestările dedicate celebrării unuia dintre patronii spirituali ai municipiului, respectiv Cristo de la Salud.

Membrii Asociației Socio‑Culturale „Armonia” ce activează sub tutela Parohiei Ortodoxe Valdemoro, alături de reprezentanții comunității poloneze și a diverselor Case Regionale, au defilat joi în sunet de fanfară, în costume populare tipice, cu tricolorul României, pe aleea centrală a oraşului, îndreptându-se spre piața principală  a localității.

Duminică, după încheierea Sfintei Liturghii, în Parcul „Duque de Ahumada”, alături de alte formații prezente, Grupul de dans juvenil „Mugurașii” al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Mărturisitori” Valdemoro a avut onoarea să urce pe scenă într‑o demonstrație autentică de jocuri tradiționale românești.

Au urmat adulții din Grupul de dans ”Armonia”, înființat în anul 2014, care au încântat publicul cu un potpuriu de dansuri populare românești, câteva dintre ele în premieră absolută.

Tot în aceeași locație, a fost rândul gastronomiei românești să fie apreciată, mărturie fiind numărul foarte mare de persoane care au venit să deguste preparatele pregătite.

Celelalte comunități prezente au prezentat preparate tradiționale din zona țării respective.

De asemenea, a fost organizat și un stand cu exponate tipice ale culturii tradiționale românești.

Prezența Parohiei Ortodoxe Valdemoro și a Asociației Socio-culturale Armonia acest eveniment a fost inclusă în cadrul manifestărilor cu care comunitatea românească marchează Anul Centenar 2018.

Foto Credit: Parohia românească din Valdemoro

Comentarii Facebook


Știri recente