Comunitatea românească din San Sebastian, Spania va avea o Biserică în folosință

La începutul acestei săptămâni, la San Sebastian, în Spania, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, împreună cu Episcopul romano-catolic de Donostia – San Sebastian, Don Jose Ignacio Munilla, au semnat un acord privind biserica „Nuestra Senora de Uba”. Prin acest acord comunitatea ortodoxă română va putea folosi în mod gratuit, pe o lungă perioadă de timp, unul dintre lăcașurile de cult ale orașului, informează TRINITAS TV.

„Începând de duminică am primit o nouă Biserică care va fi doar a comunității noastre. Este o Biserică monument istoric situată în orașul San Sebastian, restaurată special de către primăria San Sebastian pentru comunitatea noastră. Această Biserică este o proprietate a Bisericii Romano Catolice din San Sebastian și a primăriei San Sebastian”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Biserica are hramul „Sfântul Mucenic Sebastian”, serbat de Biserica Ortodoxă pe 18 decembrie. Până acum, Biserica Ortodoxă Română nu dispunea în Țara Bascilor decât de două lăcașuri de cult, în Vizcaya și Ãlava. În regiune sunt înregistrați oficial 5.000 de cetățeni români, din care aproximativ 3.500 sunt ortodocși.

Comentarii Facebook


Știri recente