Comunitatea  „Oastea Domnului” din Roma la ceas de sărbătoare

20 de ani a aniversat Comunitatea „Oastea Domnului”din  Roma.  Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan,  Episcopul Ortodox Român al Italiei, în zilele de 23 si 24 aprilie 2016,  la această sărbătoare au participat câteva sute de credincioși, membri sau simpatizanți ai acestei Comunități, iar tema întâlnirii a fost „Cu Domnul, spre Golgota. Întâlnirea a avut loc la Parohia „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma.

Prima parte a programului s-a desfășurat sâmbătă seara și a evocat perioada de formare a micului grup inițial de tineri ostași, devenit ulterior o comunitate numeroasă, alcătuită din copii, tineri, adulți și chiar vârstnici.

Duminică a continuat programul sărbătorii cu Sfânta Liturghie, unde mulți dintre credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. După-amiază, participanții la eveniment s-au întâlnit din nou pentru ultima parte a programului religios, constituit din mai multe intervenții, alternate de poezii și cântări alese din bogatul repertoriu deținut de „Oastea Domnului”.  La final, părintele Ilie Ursachi a dat citire mesajului de salut și de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Siluan.

În încheierea programului, Petru Giugi membru al Comunităţii a reliefat dimensiunea duhovnicească și în același timp misionară a lucrării pe care o face Oastea Domnului” în România și mai nou în diaspora. De asemenea, a îndemnat pe cei prezenți la o viață de rugăciune bine asumată, la cercetarea Sfintelor Scripturi și la participarea la viața Bisericii, așa cum învăța cu aproape un secol în urmă Părintele Iosif Trifa, întemeietorul acestei Mișcări și, ulterior, poetul și mentorul binecunoscut Traian Dorz, consemnează diaconul Gheorghe Zavate, Parohia „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma.

Comentarii Facebook


Știri recente