Comunitatea din Comorâşte a aniversat prin rugăciune două secole de la construirea bisericii parohiale

Comunitatea din Comorâşte a aniversat duminică două secole de la construirea bisericii parohiale cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”.

La momentul aniversar au participat Episcopul Lucian, clerici şi credincioşi şi a fost sărbătorit prin rugăciune.

În dimineaţa zilei de 9 august, Episcopul Caransebeşului a sfinţit monumentul situat în faţa bisericii, ridicat în memoria deportaţilor în Bărăgan şi a deţinuţilor politici, precum şi monumentul ridicat în memoria eroilor din cele două Războaie Mondiale.

Apoi, Preasfinţia Sa a binecuvântat şi o troiţă amplasată în curtea bisericii, precum şi placa aniversară și comemorativă de la intrarea în sfântul locaş. Placa respectivă aminteşte de cei 200 de ani de când biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Comorâşte a fost ridicată, dar și de slujitorii și ctitorii sfântului locaș.

Aniversarea a continuat cu Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul Lucian. În timpul slujbei, ierarhul a rostit o rugăciune pentru deportaţii din Bărăgan, deţinuţii politici şi eroii din cele două Războaie Mondiale.

Pornind de la cuvintele Mântuitorului Hristos Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi (Matei 14:27), Episcopul i-a încurajat pe cei prezenţi să aibă încredere în Dumnezeu, pentru că Acesta „este cu noi”.

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Comorâşte a fost construită între anii 1810-1820.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente