Comunitatea de pe Facebook a Agenției de știri Basilica a împlinit 6 ani. De ce este important să ne susțineți

Rețelele de socializare fac parte din viața noastră și, inevitabil, din viața Bisericii. Sunt 6 ani de când Agenția de știri a Patriarhiei Române a intrat în social media pentru a fi mai aproape de cititorii ei. În data de 20 octombrie 2015 a fost deschisă pagina noastră de Facebook. 

Comunitatea de pe Facebook a Agenției de știri Basilica numără în prezent aproximativ 115.000 de urmăritori: oameni care transmit aprecieri sau care ne critică, unii care reacționează și ne spun părerea lor, alții care doar citesc și sunt atenți la tot ce e nou în Biserică, cei care participă la inițiativele noastre și împărtășesc „Binele de știut”, dar și mulți care ne trimit zi de zi gânduri bune și salutul-rugăciune „Doamne, ajută!” – cel mai frecvent comentariu întâlnit pe pagina noastră.

Pentru că timpul nu ne permite să răspundem întotdeauna, vă spunem acum că vedem mereu și apreciem mesajele, susținerea, rugăciunile, dar și criticile. Vă mulțumim!

De ce este important să ne susțineți

Ne bucurăm când suntem citiți și citați, dar punem mai presus de vizibilitatea instituției răspândirea „Binelui de știut”. Urmărim ca pe rețelele de socializare să oferim o alternativă la fluxul de informații mai mult sau mai puțin edificatoare, o știre cuminte, dar interesantă, o faptă bună ce poate fi copiată, o rugăciune, un îndemn.

Este o realizare importantă când prin noianul de virale pline de senzațional discutabil își fac loc texte de folos duhovnicesc ori imagini sfinte.

Mai mult decât știri religioase, punem la dispoziție pe social media noțiuni catehetice prezentate în cel mai atractiv mod posibil fără a denatura învățătura Ortodoxă.

De aceea, urmărim mereu susținerea voastră și o considerăm extrem de importantă. Răspândind Binele, Frumosul, Sfântul, facem un loc mai bun din mediul în care pierdem adesea timp important pe care datori suntem să-l folosim spre mântuire.

Vă mulțumim că formați comunitatea „Binelui de știut” și susțineți Basilica.ro!

N.B. Noi ne facem datoria și te notificăm mereu cu tot ce înseamnă „Bine de știut”, dar trebuie să ne ignori în anumite momente. La biserică și la rugăciune închide telefonul! Nu abuza de social media nici în restul timpului!

„Deconectați-vă de la noile media pentru a vă reconecta cu Dumnezeu și aproapele”.
– Jean Claude Larchet

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente