Comunicat: Patriarhia Antiohiei despre înființarea unei parohii românești în Dubai

Patriarhia Antiohiei a transmis un comunicat de presă prin care anunță „cu mare bucurie” înființarea unei noi parohii în orașul Dubai, în Emiratele Arabe Unite, creată în colaborare cu Patriarhia Română.

„Această inițiativă comună unică a fost propusă de Patriarhia Română pentru a răspunde nevoilor spirituale ale multor creștini ortodocși români care trăiesc în orașul Dubai, aflat sub jurisdicția Patriarhiei Antiohiei”.

Patriarhia Antiohiei precizează că „preotul acestei noi parohii va fi numit de Preafericirea Sa, Patriarhul Daniel al României, cu binecuvântarea Preafericirii Sale, Patriarhul Ioan al Antiohiei, și va oficia sfintele slujbe în limba română”.

Comunicatul subliniază, folosind cuvintele Patriarhului Daniel, că această nouă parohie, „va întări și mai mult atât relația veche de secole dintre cele două Biserici Ortodoxe surori, cât și prezența și mărturisirea ortodoxă în această parte a lumii”.


Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat înființarea parohiei din Dubai la ședința de lucru din 21 iulie.

Parohul comunității românești din Dubai va fi părintele Alexandru Truşcan. Pentru început se va sluji în biserica Buna Vestire din cartierul Jebel Ali (Patriarhia Antiohiei). Vezi locația.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente