COMUNICAT DE PRESĂ: Vizită canonică la Paris și participare ecumenică la Lyon

În perioada 9-17 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale cu sediul la Paris și va participa la cea de-a treisprezecea Adunare Generală a Conferinței Bisericilor Europene, care va avea loc la Lyon, între 15 – 21 iulie 2009.

Dintre momentele principale ale vizitei menționăm:

Joi, 9 iulie 2009, la Centrul de Studii Ecumenice ISTINA va avea loc lansarea cărții Preafericitului Părinte Patriarh Daniel ‘La joie de la fidélité’ (Bucuria fidelității), apărută recent la editura pariziană CERF. Cu acest prilej, Preafericirea Sa va susține prelegerea cu tema ‘Teologie ortodoxă și spiritualitate eclesială’.

Seara, va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Institutul de Teologie Ortodoxă Saint Serge din Paris. Cu această ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va susține o prelegere cu tema ‘Libertate și responsabilitate în Biserică’.

Vineri, 10 iulie 2009, la Catedrala ortodoxă română cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail (situată în cartierul Latin din Paris, str. Jean de Beauvais nr. 9), Patriarhul României și delegația însoțitoare se vor întâlni cu membri ai Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța.

Sâmbătă, 11 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinți biserica Centrului mitropolitan ortodox român de la Limours (situat lângă Paris), iar Duminică, 12 iulie 2009, va resfinți Altarul Catedralei Mitropolitane Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail din Paris și va săvârși Sfânta Liturghie.

Miercuri, 15 iulie 2009, la Lyon, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va participa la festivitatea de deschidere a celei de-a treisprezecea Adunări Generale a Conferinței Bisericilor Europene cu tema ‘Chemați la o singură speranță în Hristos’. A doua zi, 16 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va susține o cuvântare cu titlul ‘Speranța se naște din credință și se manifestă prin iubire’.

În program mai sunt prevăzute o vizită oficială la Ambasada României la Paris, întrevederi cu reprezentanți ai unor Biserici Ortodoxe surori și ai altor Biserici creștine, precum și vizitarea unor obiective religioase și culturale din Paris.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente