COMUNICAT DE PRESĂ: Sfințirea bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Mina a Regimentului 30 Gardă și Protocol „Mihai Viteazul”

Duminică, 20 septembrie 2009, va fi sfințită biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Mina a Regimentului 30 Gardă și Protocol „Mihai Viteazul”, singura unitate militară a Armatei Române specializată în ceremonii și onoruri militare. La eveniment vor participa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai autorităților locale.

Piatra de temelie a acestei biserici, construită la inițiativa personalului Regimentului 30 Gardă și Protocol, a fost pusă în duminica Floriilor (20 aprilie) din anul 2003. Stilul arhitectonic al noului locaș de cult, ale cărui lucrări au fost finalizate în anul 2007, este unul clasic bizantin în plan treflat, cu elemente ornamentale ce țin de stilul brâncovenesc. Lucrările de pictură au fost executate între anii 2007-2008.

Biserica, la care slujește preotul militar Cristian Niculescu, dar și alți preoți militari din Garnizoana București, a fost construită cu fonduri provenite din contribuția benevolă a cadrelor militare și a unor sponsori, deservind atât personalul Regimentului 30 Gardă și Protocol „Mihai Viteazul”, cât și cel al altor structuri militare din Garnizoana București.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente