COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun

Astăzi, 1 septembrie 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa Domnul Marius Gabriel Lazurca, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

Domnul Ambasador a prezentat diferite aspecte din viața comunităților românești din Italia, precum și eforturile misiunii diplomatice pe care o conduce în sprijinul acestora. În acest sens, Domnia Sa a informat despre inițiativa constituirii unei Comisii mixte formată din reprezentanți ai Conferinței Episcopilor Catolici din Italia, ai Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și ai celor două state, Vatican și România, pentru a facilita o mai eficientă comunicare și cooperare între parohiile catolice și cele ortodoxe românești din Italia, cu scopul integrării mai rapide a românilor în societate și prevenirea unor acte antisociale.

În contextul în care majoritatea ortodocșilor din Italia sunt români, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a salutat această inițiativă, pe care a apreciat-o ca benefică, atât pentru o mai bună cunoaștere reciprocă, cât și în activitatea pastoral-misionară și social-culturală a clerului ortodox român din Italia.

În cadrul întrevederii, au mai fost abordate posibile proiecte de colaborare între cele două Biserici, sprijinite de autoritățile române, în domeniul cultural, educațional și social pentru consolidarea relațiilor de frățietate între cele două popoare de origine latină.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente