Comunicat al Schitului românesc Prodromu referitor la Sfântul şi Marele Sinod

Schitul Românesc Prodromu a transmis Patriarhiei Române astăzi, 2 septembrie 2016, un comunicat în care îşi  exprimă  poziția oficială în legătură cu Sfântul și Marele Sinod din Creta. Orice comunicat sau luare de poziţie care nu conţin ştampila şi semnătura stareţului sunt nule, se arată în comunicat. Redăm mai jos conţinutul acestuia:

Deoarece în ultimul timp au apărut diverse afirmații care se doresc a fi puncte de vedere ale sfântului nostru așezământ, comunicăm următoarele:

  1. Schitul Românesc Prodromu își va face cunoscută poziția oficială în legătură cu Sfântul și Marele Sinod din Creta și cu reacțiile legate de acesta doar după ce se va afla poziția oficială a Sfintei Chinotite a Sfântului Munte Athos referitor la această temă;
  1. Toate afirmațiile făcute până la această dată, în numele Schitului Românesc Prodromu de către orice persoană din afara obștii, în legătură cu evenimentul mai sus menționat, nu reprezintă punctul de vedere al chinoviului nostru în legătura cu acesta.
  1. Recomandăm celor interesați să ia în considerație ca opinie publicată a obștii noastre numai pe cea însoțită de ștampila Schitului și de semnăturile întâistătătorului acestui așezământ și ale membrilor acestuia.

Comunicat al Schitului Românesc Prodromu

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…