Comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților privitor la inundațiile din județul Suceava

Ca urmare a precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele zile in județul Suceava, din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Pimen, Permanența Consiliului eparhial convocată în data de 26 iulie a.c., ora 10.00, de către P.C. Pr. Gheorghe Bradatanu, consilier administrativ, a hotărât următoarele:

1. Persoana de contact din partea Arhiepiscopiei în situațiile de urgență (inundații, cutremure, etc.) cu autoritățile județene (Prefectura, Consiliul Județean si organismele abilitate) este P.C. Pr. Cătălin Axinte, Consilier economic.

2. Persoana de contact în relațiile cu Primăria Municipiului Suceava, în asemenea situații, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, este P.C. Protopop Minu Mititelu, Protopopiatul Suceava II.

3. În teren s-au luat următoarele măsuri:

a) P.C. Preoți, Parohi, stareții si egumenii de la mănăstiri, în cadrul Sfintei Liturghii de duminică, 27 iulie a.c., împreuna cu credincioșii vor înălța rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea ploilor;

b) Tot în această duminică P.C. Preoți Parohi, stareți si egumeni vor constitui comitete de credincioși și vor face apel pentru colecte de bani și materiale de construcție, în vederea ajutorării familiilor sinistrate în urma inundațiilor de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Colecta la biserici pentru sinistrați se va face timp de o lună (1-31 august a.c.)

c) Începând cu data de 28 august, P.C. Preoți Protopopi vor raporta la Centrul eparhial situația din fiecare parohie (case inundate, dărâmate, oameni rămași fără acoperiș).

Facem pe aceasta cale apel către toți credincioșii Bisericii noastre, și-i rugăm în numele Milostivului Dumnezeu să-i ajute pe frații noștri întru Hristos, care au suferit de pe urma inundațiilor, cu bani și materiale de construcții.

Donații in contul:

RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 deschis la BCR Suceava

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR

Comentarii Facebook


Știri recente