Comemorarea Sf. Andrei Șaguna la Centrul religios-cultural Dumitru Stăniloae din Viena

Centrul religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena a organizat sâmbătă, 3 decembrie 2011, o conferință dedicată Sfântului Mitropolit Andrei Șaguna. După ce în ziua pomenirii s-a citit în mod solemn, prima dată, Acatistul închinat marelui mitropolit transilvănean și s-au amintit anumite repere din viața sa, a urmat partea a doua a momentelor dedicate lui, sâmbătă, când pe suport de imagini, în fața a numeroși credincioși dornici să afle cât mai multe despre acest mare ierarh și om de cultură , părintele dr. Nicolae Dura, parohul bisericii ortodoxe române din Viena, a prezentat Conferința „Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna”.

Această conferință a cuprins relatări despre momentele cele mai importante din viața Sfântului Andrei Șaguna și realizările lui cele mai de seamă în plan pastoral, misionar și administrativ, legăturile pe care le-a avut cu Viena, capitala de odinioară a Imperiului Austriac și momentul canonizării lui. Conferința a fost precedată de un concert de colinde românești susținut de Corul „Medieșana” din Medieșu Aurit.

Următorul eveniment în cadrul Centrului religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena este sâmbătă, 10 decembrie 2011, la ora 19:00, când va avea loc întâlnirea cu tinerii ortodocși, în cadrul căreia li se va răspunde cererii lor de a vorbi despre rai și iad.

Centrul religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena a fost înființat în anul 2009 la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente