Comemorarea Patriarhului Teoctist în satul natal

Credincioșii din satul Victoria (Stăuceni), județul Botoșani, au participat marți, 7 februarie 2017, la slujba de pomenire oficiată pentru vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, informează doxologia.ro.

În biserica ctitorită de el, Patriarhul a fost comemorat prin rugăciuni aduse de Pr. Paroh Costin Andrei împreună cu mai mulți preoți și credincioșii din localitate. În cadrul slujbei au fost pomeniți și părinții Patriarhului Teoctist: Dumitru și Marghioala.

La final, preotul paroh a citit ultimul cuvânt rostit de Patriahul Teoctist în anul 2007, cu ocazia împlinirii vârstei de 92 de ani. Au mai ținut cuvântări membrii familiei Arăpașu și oficialitățile locale prezente.

Evenimentul comemorativ s-a încheiat cu depunerea de flori la bustul ce-l reprezintă pe vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, din curtea bisericii satului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…