Comemorarea eroilor neamului din localitatea bistriţeană Zoreni

Eroii din localitatea bistrițeană Zoreni, comuna Sânmihaiu de Câmpie, căzuţi la datorie în cele două Războaie Mondiale, au fost comemoraţi sâmbătă, 21 mai 2016, în prezenta Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Cu acest prilej a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă în cadrul căreia a fost dezvelit Monumentul Ţăranului Român şi plăcile comemorative cu numele eroilor satului. La eveniment au fost prezenţi: oficialități locale și județene, preoți, militari, istorici, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi cetăţeni din localitate.

Evenimentul  a debutat cu acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Naţional al României, dezvelirea monumentului cu plăcile comemorative şi oficierea serviciului religios de IPS Andrei, împreună cu un sobor de preoţi. În încheiere, ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. Au fost rostite mai multe alocuţiuni în care s-au reiterat greutățile prin care a trecut țăranul român de-a lungul timpurilor, dar în același timp s-a amintit și de curățenia spirituală și morală și de simplitatea omului din satul românesc, informează cotidianul Răsunetul, citat de Radio Renaşterea.

La final  a fost depusă o coroană de flori din partea autorităţilor publice locale, judeţene şi a garnizoanei Bistriţa, iar garda de onoare, formată din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN” a defilat în ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa. Ulterior, cei prezenţi la activitate au asistat la lansarea volumului “Cartea Zoreniului” şi la un spectacol artistic, oferit de primăria comunei Sânmihaiu de Câmpie.

Comentarii Facebook


Știri recente