Comemorarea eroilor neamului din com. ploieşteană Dumbrăveşti

Două troiţe ridicate în memoria eroilor din Comuna Dumbrăveşti, căzuţi pe câmpul de lupta pentru apărarea Patriei şi pentru unitatea neamului românesc, au fost sfinţite astăzi, 22 februarie 2016, în Parohia Plopeni Sat din Protoieria Ploieşti Nord, fiind apoi săvârşită şi o slujbă de pomenire. Slujbele au fost oficiate de către pr. Adrian Matei, Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Nord, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

„După slujba de sfinţire a fost oficiată Slujba Parastasului spre pomenirea celor 246 de eroi ai comunei căzuţi în Războiul de Independenţa şi în cele două Războaie mondiale. Au participat oficialităţile locale, reprezentanţii Asociaţiei Cultul Eroilor, precum şi elevi de la Şcoală Gimnazială Dumbrăveşti care au recitat poezii patriotice”, a precizat părintele protoiereu.

În cuvântul rostit părintele Adrian Matei a apreciat dragostea locuitorilor comunei Dumbrăveşti pentru eroii neamului românesc şi a evidenţiat frumoasă colaborare între Parohia Plopeni Sat, reprezentată de părintele Costin Iulian Trupoiu, şi autorităţile locale, reprezentate de domnul State Valentin – Primarul Comunei, în vederea promovării valorilor creştine şi naţionale.

Cele două troiţe au fost ridicate cu sprijinul Primăriei Comunei Dumbrăveşti şi a enoriaşilor Parohiei Plopeni Sat.

Comentarii Facebook


Știri recente