Comemorarea Episcopului Melchisedec Ștefănescu în Eparhia Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, în perioada 16 – 18 mai 2017, se desfășoară o serie de evenimente comemorative cu prilejul împlinirii a 125 ani de la mutarea la cele veșnice a Episcopului Melchisedec Ștefănescu.

Manifestările au debutat astăzi, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, unde Înaltpreasfințiul Părinte Casian a oficiat o slujbă de pomenire pentru vrednicul ierarh. Au participat elevi seminarişti, studenţi şi masteranzi, cadre didactice, preoţi şi mireni din Protoieria Galaţi.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat personalitatea Episcopului Melchisedec, cel care în 1864 a înfiinţat Eparhia Dunării de Jos şi a păstorit-o timp de paisprezece ani, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentele au continuat, sub preşedinţia IPS Casian, în Aula Episcop Melchisedec Ştefănescu din incinta Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie.

Au fost prezentate repere privind slujirea jertfelnică, lucrarea de cercetare academică şi viaţa de sfinţenie ale ierarhului evocat.

La această întâlnire au participat elevii seminarişti din clasele a X-a şi a XI-a Pastorală, cadre didactice, preoți și alte persoane interesate de tematica abordată.

Miercuri, la Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei se va desfăşura un proiect de prezentare a vieţii, operei, slujirii şi lucrării Episcopului Melchisedec, realizat de elevi, sub îndrumarea profesorilor coordonatori.

Evocarea marelui ierarh la Galaţi va continua joi, 18 mai, în aula Episcop Melchisedec Ştefănescu din incinta Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie print-o sesiune de comunicări ştiinţifice, susţinută de studenţi şi masteranzi teologi ai Departamentului de specialitate din Universitatea Dunărea de Jos – Galaţi.

Manifestările comemorative închinate Episcopului Melchisedec Ștefănescu sunt organizate la iniţiativa IPS Casian de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cooperare cu Universitatea Dunărea de Jos – prin Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi – prin Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei şi corpul profesorilor de Religie.

Comentarii Facebook


Știri recente