Comemorare pentru lucrătorii din sănătate care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului: 22 de decese, conform INSP

Preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor au oficiat o slujbă de pomenire a personalului medical și auxiliar care și-a pierdut viața în lupta cu noul coronavirus. Comemorarea a avut loc la Biserica „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” din incinta Spitalului „Dr. Victor Babeș” din Capitală.

Inițiativa a aparținut sindicatului Federația Solidaritatea Sanitară din România (FSSR). Au participat preoți de caritate de la spitalele bucureștene și membri ai personalului medical.

„Medicii și asistenții medicali sunt eroii care pe timpul pandemiei au înțeles că menirea lor este de a face tot ce le stă în putință ca să dăruiască siguranță și liniște celor din jurul lor”, a spus părintele Eugen Bucur, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

„Recunoștința față de aceștia este esențială. Ei au luptat în linia întâi împotriva acestui virus, expunându-se riscului de infectare fără să stea pe gânduri, chiar cu prețul vieții lor”, a adăugat el.

Părintele Eugen Bucur i-a îndemnat pe pacienți și pe familiile acestora să le fie recunoscători medicilor, asistenților medicali și personalului auxiliar din spitale.

FSSR estima la 22 iunie că 21 de lucrători din sănătate își pierduseră viața din cauza COVID-19 (19 din spitale și doi din centrele sociale), dar o analiză mai recentă, din 24 iunie, comunicată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) oferă cifra de 22. Aceasta cuprinde și decesele din rândul personalului auxiliar.

Unul din șapte cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-Cov-2 se înregistrează la lucrătorii din sănătate, informează INSP.

Foto credit: Arhiepiscopia Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente