Comemorare Justinian Marina, în Capitală

Astăzi s-au împlinit 37 de ani de la trecerea la cele veșnice a celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. La Mănăstirea Radu-Vodă, unde se află mormântul Patriarhului Justinian Marina, a fost oficiată o slujbă de pomenire. Parastasul a fost oficiat de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de slujitorii mănăstirii, informează TRINITAS TV.

Au luat parte elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Capitală și credincioși veniți din mai multe zone ale Bucureștiului.

Cel de-al treilea patriarh al Bisericii noastre a a vut o activitate bogată și în domeniul social și în cel educațional. De asemnea, în timpul păstoririi sale au fost ridicate mai bine de 300 de biserici.

„Perioada sa de păstorire a fost una dificilă cu multe încercări și provocări din partea autorităților comuniste însă înțelepciunea, credința și dragostea sa au făcut ca Biserica lui Hristos din România să cunoască o înflorire atât duhovnicească cât și administrativ-pastorală”, a spus PS Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cei 29 de ani de patriarhat au avut loc evenimente și schimbări care au ridicat mult prestigiul Ortodoxiei românești în lumea creștină.

Patriarhul Justinian Marina a trecut la Domnul pe 26 martie 1977, la vârsta de 76 de ani.

Patriarhul Justinian Marina a păstorit Biserica Ortodoxă Română între anii 1948 și 1977.

Comentarii Facebook


Știri recente