Comandamentul Componentei Aeriene a aniversat 73 de ani

Comandamentul Componentei Aeriene a împlinit 73 de ani de activitate. La ceremonia desfășurată vineri la sediul comandamentului a participat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

Slujbele, de pomenire a eroilor neamului și de mulțumire cu ocazia aniversării, au fost oficiate de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul împreună cu Arhimandritul Ciprian Grădinaru și un sobor de preoți.

La eveniment au participat generalul locotenent Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul locotenent Dorin Ioniță, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, Andrei Filip, primarul comunei Moara Vlăsiei, generali, maiștri militari, subofițeri, soldați gradați profesioniști și invitați.

Personalul Comandamentului Componentei Aeriene a primit „Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene” din partea șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

Generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, comandantul Comandamentului Componentei Aeriene, a susținut un discurs în care a evidențiat istoria instituției pe care o coordonează și importanța relației cu Biserica Ortodoxă Română.

„O componentă aparte o reprezintă relaționarea cu Biserica Ortodoxă Română, pentru sprijinul spiritual oferit de reprezentanții acesteia, prin mijloacele specifice, fapt care a contribuit la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate”.

„Stimați invitați, ne prezentăm astăzi în fața dumneavoastră ca o structură aflată în permanentă transformare, care se bazează pe sprijinul și aprecierea ambelor sisteme, militar și civil, comunitate pe care vă puteți baza”.

Generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu a încheiat discursul său astfel: „Suntem aici pentru contribuția la asigurarea suveranității statului în spațiul aerian național, îndeplinirea angajamentelor asumate de Armata României, cinstirea eroilor neamului și sprijinul comunității locale”.

Biserica Ortodoxă Română sprijină armata țării prin preoții militari aflați permanent alături de oamenii care sunt gata să își dea viața pentru patrie.

Foto credit: Comandamentul Componentei Aeriene

Comentarii Facebook


Știri recente