Colocviu despre iubirea de Dumnezeu și de Țară la Centrul de zi Sfânta Muceniță Sofia

Centrul de zi pentru copii Sfânta Muceniță Sofia, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, a organizat colocviul intitulat Iubirea de Dumnezeu, Iubirea de Țară, anunță reprezentanții instituției. Manifestarea a avut loc în paraclisul de la sediul centrului.

Evenimentul a avut loc la inițiativa Părintelui Vlădoiu Florin, directorul Secției Asistență Religioasă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, alături de profesorul Viorica Provian. Activitatea desfășurată a avut ca subiect punerea în evidență a celor două coordonate spirituale esențiale pentru tânăra generație: Iubirea față de Dumnezeu și Iubirea față de Țară.

În debutul colocviului, Părintele Vlădoiu Florin a vorbit celor prezenți despre sacrificiul ostașilor români pe câmpul de luptă în marile Războaie Mondiale. În cadrul cuvântului, acesta a făcut referire și la patriotismul celor care au luptat pentru independenței statală a românilor.

 Fără tributul de sânge al tuturor eroilor nu am fi astăzi ceea ce suntem – frați în libertate, frați în bucuria fără margini trăită acum un veac la Alba Iulia, cetatea în care și Mihai Voievod Viteazul intrase glorios la 1 noiembrie 1599, a spus părintele.

La rândul ei, Viorica Provian a prezentat ”povestea” alegerii Eroului Necunoscut, prin copilul de 12 ani Amilcar Săndulescu. De asemenea, ea a precizat faptul că fără iubirea față de Dumnezeu și de Țară, omul nu găsește sensul istoriei și nici al vieții sale.

Fără cele două coordonate spiritualeiubirea față de Dumnezeu și de Țară – omul nu este întreg, nu găsește sensul istoriei și nici al vieții sale. Dragostea de neam și Țară este îmbrățișarea noastră oferită semenilor de ieri și de astăzi, conștiința apartenenței la spațiul geografic și spiritual numit România, a spus Viorica Provian.

La rândul lor, copiii au prezentat personalitățile care i-au impresionat prin jerfa lor. Printre cele enumerate s-au numărat: Sfinții Martiri Brâncoveni, Ștefan cel Mare și Sfânt, eroina Ecaterina Teodoroiu.

Cu această ocazie, copiii au primit din partea părintelui Vlădoiu Florin, daruri, constând în articole de îmbrăcăminte, rechizite, cărți, fructe și dulciuri. La final, aceștia au susținut un program artistic, compus din poezii și cântece patriotice.

Foto credit: Centrul de zi pentru copii Sfânta Muceniță Sofia

Comentarii Facebook


Știri recente