Colocvii de teologie patristică şi bizantinologie la Galaţi

Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos a organizat în perioada 29 – 30 august 2017 la Galaţi o sesiune de colocvii de teologie patristică şi bizantinologie.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în după-amiaza zilei de 29 august în Sala de Expoziţii Temporare a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a rostit un cuvânt de bun venit şi a binecuvântat manifestarea ştiinţifică, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Întâlnirea a reunit oficialităţi locale, cadre didactice universitare, cercetători ştiinţifici, istorici, oameni de cultură şi preoţi din Eparhie. Invitat de onoare al colocviilor a fost Prof. Dr. Paolo Odorico, directorul Centrului de Studii Bizantine Neo – Elene şi Sud – Est Europene al Şcolii de Înalte Studii în Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii Sorbona – Paris.

Programul sesiunii de colocvii a debutat în prima zi cu prezentarea temei „Le temps dans l’Empire byzantin” („Timpul în Imperiul Bizantin”), de Prof. Dr. Paolo Odorico şi a continuat cu formularea de întrebări şi răspunsuri privind tema abordată.

Cea de-a doua zi a dezbaterilor ştiinţifice, s-a desfăşurat în Sala Episcop Chesarie Păunescu din cadrul Centrului Eparhial cu prezentarea profesorului Paolo Odorico intitulată La hérménéutique des textes en Byzance”(„Ermineutica textelor în Bizanţ”).

Pe parcursul acestor zile, profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie au prezentat referate şi au organizat laboratoare de exegeză patristică. Au fost abordate diverse teme teologice precum iconografia bizantină, au fost lecturate şi comentate texte patristice de la Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie al Nyssei şi Sfântul Ioan Damaschin.

Comentarii Facebook


Știri recente