Coliturghisire arhierească la hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu

Catedrala Mitropolitană din Sibiu și-a sărbătorit în data de 5 iunie 2017 hramul. În ziua praznicului Sfintei Treimi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu sobor de arhierei.

Din sobor au făcut parte:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei,
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei,
  • Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii,
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei,
  • Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, consilieri eparhiali și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupurile corale Timotei Popovici și Anastasis.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Mitropolitul Olteniei care a vorbit despre marele praznic al Sfintei Treimi.

Sărbătoarea Preasfintei Treimi de astăzi este un lucru desăvârșit și binevenit în cultul nostru și în rugăciunile noastre, mai ales în evlavia poporului român, unde praznicul Sfintei Treimi este atât de apreciat și de dorit de credincioși. Preasfânta Treime este dătătoare de viață și în același timp este Aceea care ne-a zidit pe noi, care ne-a alcătuit pe noi și ne-a dat ca felul nostru de viață să fie după viața Sfintei Treimi, a subliniat ierarhul.

La final, IPS Laurențiu a mulțumit tuturor pentru participarea la hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu. De asemenea, Ierarhul a oferit distincția Crucea șaguniană pentru mireni lui Constantin Chiriac, directorului Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu un recital de cântece patriotice susținut pe esplanada din fața Catedralei de cele două coruri menționate, împreună cu o fanfară.

Comentarii Facebook


Știri recente