Colinde pentru familia Smicală, la Paris: Nepsis Winter Festival

Festivalul de colinde Nepsis Winter Festival, organizat săptămâna trecută la parohia Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan din Cachan (Île-de-France), a fost dedicat familiei Smicală care trece printr-o situație dificilă.

În urmă cu patru ani, statul finlandez i-a luat în custodie pe copiii Cameliei Smicală după ce românca a divorțat de soţul ei violent.

După o perioadă foarte grea, cei doi copii, Maria şi Mihai au fugit din centrele de plasament în care se aflau împotriva voinţei lor, în prezent fiind căutaţi de autorităţile finlandeze.

„Nepsis şi cei prezenţi au dorit să sensibilizeze autorităţile române în vederea soluţionării acestui caz (…). Astfel, în timp ce tinerii colindători cântau, pe peretele adiacent au fost proiectate imagini cu cei doi copii şi mesaje de solidaritate cu aceştia, iar la final, cei prezenţi au participat la o fotografie de grup, ţinând în mâini logo-ul dedicat sprijinirii celor doi copii”, au transmis organizatorii.

Gestul făcut de NEPSIS Franţa pentru familia Smicală, prin implicarea Mitropolitului Iosif, se adaugă apelului la rugăciune pe care Preasfinţitul Părinte Macarie al Europei de Nord l-a transmis la începutul lunii decembrie.

Nepsis, care în limba greacă înseamnă „trezvie” sau „a fi treaz”, este numele generic al diferitelor asociaţii şi grupări ale tinerilor ortodocşi din Mitropolia Ortodoxa Româna a Europei Occidentale şi Meridionale.

Comentarii Facebook


Știri recente