Colinde la Patriarhie | Concertul a început cu un moment de reculegere pentru victimele din decembrie 89

„Cei peste 1000 de eroi care au murit în urmă cu 30 de ani sunt ctitori în duh ai Catedralei Naţionale. Pentru ei şi pentru toţi martirii neamului, Biserica Ortodoxă Română se roagă cu recunoştinţă. În memoria lor vă invităm să păstrăm un moment de reculegere”, a spus prezentatorul Cătălin Sava în deschiderea concertului de colinde de la Patriarhie.

Cei prezenţi marţi seara în Palatul Patriarhiei s-au ridicat în picioare şi, prin intermediul a câtorva momente de linişte, i-au onorat pe martirii neamului românesc.

Exact în urmă cu trei decenii, la Timişoara mureau primii români pentru libertatea naţională. „Tihna libertăţii noastre de acum ne-a costat scump”, a subliniat Cătălin Sava.

La concertul susţinut de Corul Seminarului Teologic din Bucureşti şi Grupul psaltic Tronos a asistat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a adresat la final cuvântul: „Satul românesc exprimă bucuria Crăciunului prin colinde„.

După încheierea mesajului, doi tineri au oferit Patriarhului României un coş cu flori cu prilejul zilei sale onomastice.

Seara s-a încheiat cu intonarea colindului „O ce veste minunată”.

Evenimentul organizat de Centrul de Presă Basilica a fost transmis live de Trinitas TV.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente