Colinde în Protopopiatul Slobozia

Colindul tradițional românesc, amprentat de tonalitatea muzicii populare, dezvăluie un mesaj dublu: simplu, însoțind iernile copilăriei fiecăruia dintre noi, dar și complex prin tematica biblică și profunzimea religioasă. Evenimentele sfinte prăznuite în perioada Sărbătorilor de iarnă au fost marcate, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincețiu, și în Protopopiatul Slobozia prin organizarea unui moment de adâncă bucurie, un concert de colinde, ediția a III-a, desfășurat în seara de miercuri, 18 decembrie 2013, la Casa de Cultură Municipală „Galax”, potrivit sf-esc.ro. Cum colindul este definit ca un cântec de rugăciune și bucurie, la eveniment au performat grupuri de cateheză din cadrul Protopopiatului Slobozia, dar și grupul artistic al Liceului de Arte „Ionel Perlea”, sfârșind prin prezența specială a Coralei „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Bucuria Crăciunului a fost deschisă de parohia Slobozia Nouă, îndrumatoare fiind dna. Gabriela Tănase și dna Fănica Damian, care cu tinerețe și bucurie au cântat Nașterea Domnului. A venit apoi rândul parohiei Ograda care sub coordonarea dnei Julieta Radu au zugrăvit aspectele îmbucurătoare ale sărbătorilor de iarnă. Grupul catehetic al parohiei Gheorghe Doja, sub directa orientare a preot Ioan Bălan, a mărturisit Sfânta Scriptură vestind celor prezenți Nașterea lui Hristos. Vastul repertoriu de colinde creștine a fost surprins și de tinerii parohiei Constantin Brâncoveanu (îndrumător preot Constantin Oancea) trezind rezonanțele afective ale publicului. De asemenea, parohia Cocora (preot Iulian Parmac) a înfățișat momentul de extraordinară importanță a venirii pe lume a Fiului lui Dumnezeu întrupat. Mesajul grupului catehetic „Doar noi?” al parohiei Amara II (preot Emilian Petre) a răsunat în inimile creștinilor prezenți, răspândindu-se cu emoție și provocând o comuniune spirituală a auditoriului. Un episod de profundă purificare sufletească l-au susținuit elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”- Slobozia (coordonator preot Prof. Ion Florin), dar și corul „Voces” al Liceului de Arte Slobozia (dirijor prof. Dr. Virgil Iaru). Măiestria artistică a versului și melodiei a venit ca o îmbrățișare caldă și duioasă pentru publicul de diverse vărste.

La final, Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia a completat constelația artistică a serii, respirând duhul creștin și mărturisind nezdruncinata dreaptă credință.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…