Colindători români la Patriarhia Ecumenică

În fiecare an, în seara sfântă a Ajunul Crăciunului, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic este colindat la Palatul Patriarhiei Ecumenice de copii și adulți ai comunității ortodoxe grecești. Acestora li se alătură, începând din 2010, colindători ai Comunității Ortodoxe Române din Turcia.

Și anul acesta grupul de colindători români, format atât din copii cât și din adulți, coordonat de Andreea Vlad, profesor la ICR Istanbul și însoțiți de Pr. Sergiu-Marcel Vlad, paroh al Parohiei Ortodoxe Române din Istanbul au mers la Patriarhia Ecumenică și l-au colindat pe Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic. Dintre colindele care au răsunat în Sala Tronului a Palatului Patriarhiei Ecumenice amintim: Steaua sus răsare, Astazi S-a născut Hristos, Moș Crăciun cu plete dalbe, La Vitleem colo-n jos, Sorcova și Plugușorul.

Anul acesta grupului de colindători i s-a alăturat Monaliza-Ecaterina Zegheru, instructor de canto în cadrul centrului cultural educativ din Mioveni, jud. Argeș care a bucurat audiența susținând un recital de colinde în limbile română și engleză.

Sanctitatea Sa a binecuvântat grupul de colindători oferind celor prezenți daruri simbolice și a mulțumit pentru urări, transmițând acestora urări pentru Noul An și îndemnul de a păstra tradițiile și datinile străbune în sânul comunității.

Comentarii Facebook


Știri recente