Colindători la resedinta mitropolitana din Sibiu

Colindători din parohiile Arhiepiscopiei Sibiului au venit și astăzi, 19 decembrie, la reședința mitropolitană pentru a transmite Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului gândurile bune și urările specifice sărbătorilor sfinte.

Un moment deosebit a fost oferit de corul de femei de la Jina, județul Sibiu, care a fost însoțit de cei trei preoți parohi din localitatea situată în munți. Colindătorii au îmbrăcat frumoasele veșminte populare specifice Jinei și au interpretat colinde din moși strămoși, păstrate cu sfințenie în casele oierilor de la munte.

„Am considerat că este datoria noastră, a ierarhilor și a preoților, de a încuraja pe credincioșii noștri de la țară să păstreze cu sfințenie aceste podoabe sfinte, pentru că sunt îmbrăcămintea poporului nostru, apărată în trecut cu prețul vieții”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu. Ierarhul le-a mulțumit colindătorilor, i-a binecuvântat și le-a oferit calendare, iconițe, dulciuri și alte daruri.

Pe lângă aceste cete de colindători, la reședința mitropolitană au mai colindat și grupuri de maici de la mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia Sibiului, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente