Colindători la Mănăstirea Christiana din Capitală

Marţi, 16 decembrie, porţile Mănăstirii Christiana s-au deschis larg pentru colindătorii dornici să vestească Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos obştii de maici şi vârstnicelor cazate în căminul din cadrul ansamblului monahal, informează Ziarul Lumina. Evenimentul, organizat de Protopopiatul Sector 2 Capitală, a dat startul serbării de Crăciun, care va continua şi la celelalte cămine din această protoierie.

Copii de la Şcoala gimnazială nr. 24 (Parohia Dichiu), de la Şcoala „Maica Domnului“ (Parohia „Sfântul Pantelimon“ – Foişorul de Foc), alături de micuţii de la DGASPC Sector 2 (Parohia Olari), au prezentat piese de teatru şi au cântat colinde în prezenţa maicilor, clericilor şi a celor 23 de bătrâne de la căminul Mănăstirii Christiana, care i-au răsplătit cu multe aplauze, zâmbete şi îmbrăţişări. Rolurile s-au inversat şi cei mici au devenit spectactatori entuziaşti în faţa programului artistic pregătit de bunicuţe. La final, toţi au fost răsplătiţi cu daruri oferite prin grija pr. protopop Ion Popescu, de la Parohia Icoanei, şi a pr. Nicolae Dumitraşcu, de la Parohia Andronache.

„Încercăm să-L facem prezent pe Mântuitorul Hristos Cel darnic şi bun aici, la Mănăstirea Christiana, fiind şi noi darnici şi buni. Ne străduim să oferim bunătate şi câte un dar material copiilor de toate vârstele, deoarece şi persoanele din centrul rezidenţial pentru vârstnici sunt tot un fel de copii care cred că se bucură la fel ca şi cei mici. Încercăm să facem din această zi o sărbătoare, dăruindu-le tuturor un licăr de bucurie. Ştim că mulţi bătrâni se consideră la periferia societăţii, însă vrem să-i încredinţăm că nu este aşa, căci dânşii se bucură de atenţia şi de dragostea noastră. Acesta este un început. Serbarea de Crăciun a protoieriei noastre nu se încheie aici, deoarece vom merge la toate căminele de bătrâni din protopopiat. Trebuie spus că aceşti oameni, pe lângă faptul că sunt bolnavi, dezorientaţi, unii dintre ei nu au familii şi am vrea să le fim familie, mai ales în această perioadă“, a spus pr. Ion Popescu, protoiereul Protopopiatului Sector 2 Capitală.

Aproape de bradul împodobit, sub privirile lui Moş Crăciun, nimeni nu a plecat din sala de festivităţi a mănăstirii până când nu au desfăcut darurile primite. Copiii au fost încântaţi să descopere rechizitele, jucăriile şi dulciurile primite, iar bătrânele şi-au exprimat recunoştinţa pentru dulciurile, fructele şi materialele de igienă primite. „A fost o bucurie prezenţa copiilor în mijlocul nostru. De altfel, cei mici vin an de an la noi, să ne colinde, a devenit deja o tradiţie. Zilele următoare aşteptăm şi alţi copilaşi să ne aducă vestea cea bună a Naşterii Mântuitorului. În perioada aceasta, doamnele de la noi din cămin sunt altfel, mai optimiste, aşteaptă sărbătorile cu veselie şi speranţă. Sub coordonarea maicii Dositeea, au încercat să prezinte, după puterile lor, o piesă şi să cânte câteva colinde“, a precizat stavrofora Benedicta Chirobocea, stareţa Mănăstirii Christiana.

Comentarii Facebook


Știri recente