Colindători la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului

Sărbătoarea Nașterii Domnului reprezintă pentru poporul român un prilej deosebit de a-și manifesta datinile și obiceiurile de înaltă trăire spirituală. Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului a primit vineri, 20 decembrie 2013, la Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului Pastoral-Social „Sfântul Ierarh Calinic”, aflat în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, mai multe grupuri de colindători, de la școli și licee din Municipiul Râmnicu Vâlcea, cărora le-a oferit daruri ca semn al bucuriei Crăciunului.

Tinerii au interpretat pe voci și la instrumente colinde tradiționale românești păstrate cu sfințenie din generație în generație. Părintele Ierarh le-a vorbit copiilor și tinerilor despre frumusețea duhovnicească a colindelor, precum și despre Nașterea Domnului, arătând legătura noastră cu Pruncul Iisus, colindătorii fiind asemenea îngerilor din Betleem care au vestit oamenilor venirea lui Mesia.

La final, potrivit arhiram.ro, Preasfințitul Episcop Emilian le-a mulțumit colindătorilor, i-a binecuvântat și le-a oferit calendare, iconițe și dulciuri.

Pe lângă aceste cete de colindători, la reședința arhiepiscopală colindă în zilele acestea și grupuri de monahi și monahii de la mănăstirile Eparhiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente