Colindători la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călimănești

În buna tradiție statornicită de multă vreme la Parohia Călimănești I din stațiunea vâlceană Călimănești, în perioada 14-15 decembrie 2013 au avut loc o serie de manifestări dedicate marelui praznic al Nașterea Domnului Iisus Hristos.

După cum informează site-ul arhiram.ro, în ziua de sâmbătă, 14 decembrie 2013, a avut loc în catedrala orașului cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” un extraordinar concert de Crăciun susținut de corul mic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu sub bagheta Părintelui Prof. Vasile Grăjdian.

Începând cu orele 15.00 biserica parohială a devenit neîncăpătoare pentru creștinii de aici și din tot orașul care au venit dornici să asculte tradiționalul concert de sfintele sărbători de Crăciun. Aceștia au fost întâmpinați de preotul paroh Emanoil Nețu care în deschidere le-a urat un călduros bun venit susținând apoi un cuvânt despre rolul colindelor în pregătirea prăznuirii sărbătorii Nașterii Domnului. Apoi, corul studențesc a susținut un încântător recital de colinde, tradiționale dar și specifice zonei Ardealului, presărat cu intervenții detaliate ale Părintelui Prof. Vasile Grăjdian.

Concertul s-a încheiat cu tradiționalul „La mulți ani!” credincioșii primind cu multă căldură acest deosebit recital ce a fost deopotrivă un prilej de îmbogățire sufletească dar și un veritabil act de cultură. La final, Părintele Ilie Ceapă, preot slujitor al catedralei, a mulțumit în numele preoților și credincioșilor Parohiei Călimănești I atât dirijorului cât și membrilor corului studențesc printre care s-au numărat și câțiva fii duhovnicești ai parohiei.

A doua zi, duminică, 15 decembrie 2013, după săvârșirea Sfintei Liturghii biserica parohială a fost gazdă unui nou prilej de aleasă încântare sufletească. Cei mai mici dintre colindătorii parohiei, copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 1 din orașul Călimănești îndrumați și pregătiți de doamnele educatoare Cristea M. și Ungureanu E. au susținut un recital de colinde tradiționale dar și scenete despre Nașterea Pruncului Sfânt și despre închinarea magilor.

La final, micuții colindători împreună cu toți ceilalți copii prezenți în sfânta biserică au primit din partea lui Moș Crăciun daruri constând în dulciuri și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente