Colindători din România la Nürnberg de Sfântul Nicolae

Corul Academica Bucovina din Câmpulung Moldovenesc a susținut un concert de colinde miercuri în Catedrala Mitropolitană din Nürnberg. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de IPS Serafim.

Prăznuirea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, a început de marți seara cu slujba Privegherii, notează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

La sfârșitul slujbei de seară, un grup de credincioși au împachetat cadourile oferite de membri ai comunității românești din Nürnberg, constând în haine, jucării, alimente și alte produse necesare pentru a bucura 85 de bătrâni și 50 de copii dintr-un sat din Oltenia.

Acțiunea, intitulată De la suflet la suflet sau Cum să facem o bucurie cât să-ncapă-ntr-o cutie are loc în Parohia Nürnberg și se va încheia sâmbătă, după serbarea de Sfântul Nicolae organizată de parohie.

Miercuri dimineața, IPS Serafim a oficiat Sfânta Liturghie, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala mixtă Academica Bucovina din Câmpulung Moldovenesc, condusă de prof. Emil Forfotă.

În predica sa, IPS Serafim a vorbit despre viața Sfântului Ierarh Nicolae care s-a învrednicit de mari harisme duhovnicești de la Dumnezeu, datorită marii sale bunătăți.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa, Regele Mihai al României, trecut la Domnul în 5 decembrie, precum și întru pomenirea tuturor celor adormiți din familiile celor prezenți la slujbă.

Românii din Nürnberg s-au bucurat de concertul de colinde interpretat de Corul Academica Bucovina din Câmpulung Moldovenesc, fiind primii colindători din Nürnberg în acest an.


Corala mixtă Academica-Bucovina a luat ființă în anul 2004 sub îndrumarea profesorului Emil Forfotă, continuând îndelungata tradiție a coralei bărbătești Bucovina, înființată în 1979. Repertoriul coralei cuprinde piese românești și internaționale din muzica clasică, religioasă și folclorică. Coriștii au evoluat în numeroase spectacole și festivaluri din România și străinătate.

Foto Credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente