Colindători din Făget și Arad, la românii din Ungaria

În prejma Sărbătorilor de Crăciun, colindători din Făget și din părțile Banatului, împreună cu Domnul Ioan Oltean, Directorul Bibliotecii Orășenești din Făget, vin cu colinda la românii din Ungaria. Evenimentul este organizat de Centrul de Documentare și Informare al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU) și Autoguvernarea de Naționalitate Română din Giula.

În acest an, colindătorii au fost membrii grupului Leru-i ler, format din tineri de la Școala Populară de Artă și Liceul de Artă Sabin Drăgoi din Arad, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Ei au sosit la Giula joi, 8 decembrie 2016, când au fost întâmpinați, în parcul de lângă vechea Cetate de cărămidă a orașului, de conducători ai instituțiilor românești din Giula și au oferit un concert de colinde în acest spațiu special și istoric al orașului.

A doua zi (9 decembrie 2016), colindătorii din Făget au dus colindul românesc la diferite instituții românești din trei localități: la Chitighaz (Kétegyháza), unde au fost la Școala Generală Bilingvă, Româno-Maghiară (cu 140 de elevi) și Grădiniță (50 de copii) și la biserica ortodoxă românească, unde au fost întâmpinați de Doamna Director Erika Borbely, Doamna Primar Maria Kalcsó și Părintele Florin Olteanu, Parohul Chitighazului și Protopopul Giulei; la Primăria din Aletea (Elek); la instituțiile românești din Giula (Gyula); la Liceul Românesc; la familii de români din Giula. Drumul colindătorilor s-a încheiat la Catedrala Episcopală din Giula, unde au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria și alți Părinți din Permanența Consiliului Eparhial și de viețuitori de la Reședința Episcopală.

Ierarhul le-a adresat oaspeților un cuvânt de bun venit și binecuvântare, a mulțumit organizatorilor și i-a felicitat pe colindători pentru frumusețea costumelor și a colindelor, dar și pentru valorile pe care le reprezintă și le transmit cu atâta dăruire mai departe. Domnul Director Ioan Olteanu a adresat, la rândul său, mulțumiri și cuvinte de apreciere pentru Biserica noastră și comunitatea românească din Ungaria, pentru cei care o conduc și o reprezintă.

Colindătorii și oaspeții au primit daruri din partea ierarhului.

Comentarii Facebook


Știri recente