Colindători din Bucovina la Patriarhie

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost colindat astăzi, 20 decembrie 2013, de grupul coral „Fiii Putnei”. Evenimentul a avut loc în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei. Tinerii din localitatea suceveană Putna au cântat colinde tradiționale românești și plugușorul.

La final, Părintele Patriarh le-a vorbit despre importanța păstrării datinilor din străbuni: „Vă mulțumim pentru frumoasele colinde, pentru plugușor și pentru toate aceste frumoase tradiții pe care ni le-ați arătat ca pe o comoară a spiritualității noastre ortodoxe creștine românești. Suntem bucuroși că Bucovina a păstrat foarte bine tradițiile românești și în fiecare an se constată că pe lângă unele colinde cunoscute mai adăugați și altele. Vă dorim sărbători fericite, Nașterea Domnului cu sănătate și mântuire, pace și bucurie, anul nou 2014 să aducă belșug de roade și fapte bune și Sărbătoarea Botezului Domnului nostru Iisus Hristos care ne amintește de botezul nostru creștin să ne dăruiască bucurie și binecuvântare de la Dumnezeu. Să trăiți în mulți și binecuvântați ani”.

Colindătorii însoțiți de Pr. Negrea Bogdan au primit daruri din partea Patriarhului României

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…