Colindători din Bistrița Năsăud la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a primit joi, 19 decembrie 2013, începând cu ora 17:00 un grup de colindători din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Corul parohiei din satul Rusu Bârgăului, Județul Bistrița – Năsăud a intonat colinde tradiționale, vestind Nașterea Domnului.

În cuvântul adresat acestora Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pentru păstrarea tezaurului valoros al trecutului prin colindele deosebite, dar și prin portul popular.

„Vă felicităm pentru că ați păstrat tezaurul valoros al trecutului pe care îl arătați în prezent și suntem încântați de această formă tradițională veche de colinde și de costumele dumneavoastră. Deși par asemănătoare din 11 costume niciunul nu este identic cu celelalte în totalitate, fiecare are câte ceva specific. Aceasta înseamnă că arătați deodată și unitatea, dar și personalizarea fiecărui costum încât această frumusețe deosebită a costumelor noastre tradiționale, care din nefericire în unele părți ale țării se pierde, arată frumusețea sufletului românesc exprimată în culori și în modul în care sunt împletite”, a spus Preafericirea Sa.

Grupul a fost însoțit de părintele Florin-Dorin Parasca, coordonatorul coralei. La final colindătorii au primit daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente