Colegiul „Ferdinand I” Bacău celebrează 150 ani de existență cu o serie de evenimente dedicate momentului aniversar

Colegiul Ferdinand I din Bacău aniversează, în perioada 20 – 24 noiembrie 2017, 150 de ani de la înființare. Cu acest prilej, conducerea instituției de învățământ organizează o serie de manifestării dedicate celui peste un veac de formare a tinerelor generații. Acestea vor avea loc sub sloganul Săptămâna Ferdinand 150.

Evenimentele au debutat în data de 20 noiembrie 2017 cu slujba de Te Deum, sfințirea plăcii comemorative și oficierea slujbei parastasului pentru profesorii trecuți la Domnul. Serviciul religios a fost oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La final, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a felicitat conducerea Colegiului pentru organizare și a îndemnat pe tineri la deprinderea materiilor școlare pentru ca prin lumea cărților să descopere pe Dumnezeu.

Ne exprimăm bucuria și admirația pentru înalta pregătire, ținuta academică și frumoasa lucrare pe care o desfășoară cadrele didactice în acest templu al educației, precum și pentru contribuția adusă la formarea tinerei generații, prin promovarea valorilor spirituale, culturale și tradiționale ale neamului românesc, a spus IPS Ioachim.

După acest moment, ierarhul a oferit directorului principal o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, precum și câteva cărți pentru biblioteca școlii. La rândul său, Nicu-Vasile Harasemciuc a dăruit IPS Ioachim, în semn de prețuire, o diploma aniversară, precum și medalia omagială la această sărbătoare.

În continuare, cei prezenți au participat în sala A.P.I.A. la conferința intitulată Tinerii între libertate și responsabilitate. Aceasta a fost susținută de părintele diacon Sorin Mihalache. De asemenea, concomitent, în 11 săli de clasă, au fost organizate dezbateri interactive susținute de preoții de la parohiile din municipiul Bacău.


Colegiul Național Ferdinand I se bucură de un renume de excepție, ca urmare a unei evoluții în timp, de-a lungul a 150 ani de existență. În acest timp, instituția a consacrat o tradiție a valorii și a performanței.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente