Colecta pentru persoanele sinistrate din Moldova, organizată în Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria

Colecta organizată în Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria pentru persoanele sinistrate din Moldova s-a concretizat astăzi, 23 iulie, printr-un transport făcut la Arhiepiscopia Aradului, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Pachetele cu ajutoare, constând din îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării pentru copii și alimente neperisabile, strânse la parohiile Chitighaz (Preot paroh Florin Olteanu), Giula Mică (Preot paroh Petru Pușcaș) și Micherechi (Preot paroh Ioan Bun) au fost încărcate în camion de către preoții de la cele trei parohii menționate și de alte persoane, la parohia din Chitighaz și transportate la Arhiepiscopia Aradului, unde au fost preluate de către Părintele Mircea Bupte, Consilierul cu Asistența Socială al Arhiepiscopiei Aradului și urmează să fie duse la destinație în săptămâna viitoare, prin intermediul Sectorului de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Aradului.

Transportul a fost făcut pe gratis prin sprijinul Doamnei Adriana Popa din Chitighaz, care a pus la dispoziție camionul în care au fost încărcate pachetele pregătite, deplasându-se personal până la Arad.

Colecta a fost inițiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Ungariei care a însoțit transportul umanitar până la Arhiepiscopia Aradului.

Și pe această cale sunt aduse mulțumiri celor care s-au implicat în realizarea acestei colecte, care alături de ajutoarele strânse în alte părți, va aduce o mică alinare persoanelor încercate de inundații din zona Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente