Colectă de fonduri pentru realizarea bisericii românești din Nisa, Franța

Credincioșii din Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Nisa – Franța, fac demersuri, în această perioadă, pentru obținerea unui teren pe care va fi ridicat un lăcaș de cult, informează TRINITAS TV. Duminică, 30 ianuarie, în spațiul oferit de Biserica Notre – Dame du Vallon des Fleurs, din Nisa, a fost lansată colecta de fonduri pentru achiziționarea acestui teren. Evenimentul a avut loc în cadrul unui program artistic cu specific românesc, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. Au participat, pe lângă enoriașii parohiei și reprezentanți ai Ambasadei României la Paris.

„Pe acest teren pe care noi îl avem și permisul de construire care a fost deja depus la primărie de peste doi ani de zile, este un teren cu dimensiunea de 5600 de m2, cu posibilitate de construire de aproximativ 500 de m2, cu un preț de cost modest, 360 000 de euro. Noi am Reușit să strângem până acum 200 000 de euro și mai avem aproximativ 16 zile la dispoziție pentru a strânge suma care ne lipsește. De aceea, facem un apel la cei care locuiesc încă în această zonă și doresc să ne ajute în acest proiect, ei având la dispoziție coordonatele bancare pe site-ul bisericii noastre: bisericaortodoxanisa.net”, a spus părintele Radu Totelecan, parohul Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Nisa.

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” nu are în prezent un spațiu propriu pentru oficierea sfintelor slujbe, ea fiind înființată în urmă cu 10 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente