Colectă de alimente și bunuri pentru sinistrații din județul Gorj

În urma apelului de solidaritate făcut de Arhiepiscopia Craiovei pentru frații creștini afectați de revărsările de ape din ultima perioadă, mai multe parohii din Mitropolia Olteniei au răspuns pozitiv prin strângerea de alimente neperisabile, îmbrăcăminte și ajutoare pentru cei aflați în nevoie, informează „Ziarul Lumina”.

Între acestea se numără și Parohia Novaci, din Protoieria Târgu Cărbunești, județul Gorj, afectată de urgia apelor. În acest sens, prin inițiativa preotului paroh Ion Coconețu, mai multe familii din comunitate au fost ajutate să treacă cu bine peste încercările din săptămâna trecută.

„Cu ajutorul domnului Ștefan Mircea și al angajaților dânsului din Alba Iulia, Parohia Novaci a distribuit vineri, în prima zi a lunii august, aproximativ 3,5 tone de ajutoare. Astfel, au putut ajunge la cei afectați 3.600 sticle cu apă, 200 de conserve, 450 de pâini, haine, un televizor, orez, paste făinoase, biscuiți și mai multe baxuri cu ulei. Au beneficiat de acestea cele trei persoane rămase fără locuință, cazate în prezent la internatul Liceului Teoretic Novaci, alte 9 persoane din Pociovaliștea, cărora apa le-a intrat în case și în prezent dorm la vecini, cele 7 familii rămase izolate care locuiesc pe strada Mioarelor și respectiv Valea Gilortului și peste 25 de gospodării unde apa a afectat fântânile și alte bunuri, neavând în prezent apă potabilă. Este prima acțiune de acest fel la nivelul localității. Parohia Novaci mulțumește pe această cale celor implicați în demersul de ajutorare a fraților noștri”, a declarat preotul Coconețu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…